با ما تماس بگیرید 44 7700 900693

خانه » درباره ما » مقاله 3: کلیات میوه خشک

مقاله 3: کلیات میوه خشک

.- اطلاعات عمومی
میوه خشک شده – اطلاعات کلی
خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی است. هنوز هم به طور گسترده ای برای حفظ استفاده می شود
مواد غذایی برای مصرف خانگی و برای فروش میوه های خشک یکی از محبوب ترین محصولات است
ساخته شده توسط پردازنده های کوچک.
خشک کردن ، آب را از غذاها خارج می کند تا رشد میکروارگانیسم ها مهار شود. آی تی
همچنین باعث کاهش وزن و فله غذاهای کاهش یافته در هزینه های حمل و نقل و ذخیره سازی می شود.
خشک کردن آفتاب ساده ترین و ارزانترین روش خشک کردن است. برای غذاهای با حجم زیاد استفاده می شود
مانند دانه ، برنج ، سلطان و کشمش. ضرر خشک شدن آفتاب این است که پردازنده
کنترل بسیار کمی بر شرایط خشک کردن و کیفیت میوه های خشک شده دارد.
دو میوه اصلی میوه خشک وجود دارد – میوه های نیمه مرطوب و خشک. میوه های نیمه مرطوب ، مانند
انگور حاوی مقادیر زیادی قند است که به معنای طبیعی نگه داشتن آنها است
رطوبت نسبت به سایر میوه های خشک شده دیگر. میوه های نیمه مرطوب می توانند از رطوبت برخوردار باشند
به اندازه 25٪ و بدون مصرف مجدد آب مصرف می شود. مقدار قند دیگر
میوه ها را می توان با خیساندن میوه ها در محلول شکر قبل از خشک شدن افزایش داد. این میوه ها هستند
معروف به میوه های خشک شده اسمزی است.
برای ساخت محصولات با کیفیت بالاتر ، پردازنده ها از خشک کن مصنوعی استفاده می کنند. انواع مختلفی وجود دارد
خشک کن موجود (خورشیدی ، دیزل ، برق ، زیست توده) با توجه به نیازهای مختلف
کاربر. الف- تهیه میوه
تمام میوه هایی که خشک می شوند باید با دست جمع شوند و از درخت خرد نشوند.
برای به دست آوردن حداکثر بازده محصول خشک شده با کیفیت عالی ، تمام میوه ها باید رسیده و عاری از آن باشند
کبودی هر میوه پوسیده یا کبودی را باید دور ریخت.
برای سودآوری حداکثر ، خشک کن باید حداکثر ظرفیت بارگیری شود
ممکن است ، بنابراین توصیه می شود میوه بیشتری را از مقدار لازم خریداری کنید.
موزها میزان اسیدی کمی دارند و بعد از لایه برداری و برش خیلی سریع قهوه ای می شوند. به
از این کار جلوگیری می شود ، آنها باید در آب حاوی متابولیسفیت سدیم (400 قسمت) غوطه ور شوند
به ازای هر میلیون دی اکسید گوگرد) بلافاصله پس از لایه برداری.
میوه های بدون چربی باید در محلول ضد عفونی کننده ملایم ساخته شده از یک قسمت از سفید کننده ها شسته شوند
به 50 قسمت از آب. باید مراقب باشید که پوست میوه ها به این صورت شکسته نشود
گوشت را آلوده کنید.
برای محافظت از دست و لباس کارگران باید از دستکش و پیش بند استفاده شود. ده لیتر
آب تصفیه شده برای میوه حدود 20 کیلوگرم کافی خواهد بود.
پس از شستن این مقدار ، آب شستشو باید تغییر کند
آلوده به میوه
میوه های نرم مانند انواع توت ها و زردآلوها لطیف هستند و برای جلوگیری از آن باید با دقت به آنها رسیدگی شود
کبودی میوه های شسته شده با دقت پوست کنده می شوند تا تمام پوست و هر قسمت آسیب دیده از بین بروند
گوشت بسته به نوع میوه و میوه ها میوه ها به برش هایی با ضخامت های مختلف بریده می شوند
خشک کن نکات زیر برای در نظر گرفتن مفید است: قطعات ضخیم با سرعت کمتری نسبت به باریک تر خشک می شوند
آنهایی که قطعات بسیار نازک تمایل دارند به سینی های خشک کن بچسبند و برداشتن آن دشوار است. ضخیم تر
قطعات ممکن است کاملاً در مرکز خشک نشوند و به خوبی ذخیره نشوند. بسته های مخلوط ضخیم و نازک
قطعات جذاب به نظر نمی رسند.
ضخامت برش توصیه شده برای میوه های مختلف:
زنجیره غذایی 31 (Ref 36)
آناناس: 2-3 میلی متر
انبه: 6-8 میلی متر

موز: 5 میلی متر
گوجه فرنگی: 3-5 میلی متر
فقط از چاقو های استنلس استیل برای پوست و خرد کردن میوه استفاده می شود.
فلزات دیگر گوشت میوه را از بین می برند.
ب- جوش شیرین یا شکر
این مرحله اختیاری است ، اما برخی از پردازنده ها قبل از خیساندن میوه ها در شربت قند را انتخاب می کنند
خشک کردن. از جمله این فرآیند مزایای مختلفی وجود دارد. محدودیت هایی نیز وجود دارد
قند دادن
قطعات میوه تا 18 ساعت در محلول شکر غلیظ غوطه ور می شوند. شستشو می شوند
در آب تمیز برای از بین بردن هر نوع شربت اضافی قبل از خشک شدن.
بیشتر سبزیجات و بعضی از میوه ها قبل از خشک شدن برای جلوگیری از فعالیت آنزیم و از بین می روند
کمک به حفظ رنگ.
مواد را به قطعات مناسب برش داده و در آب جوش تا 5 عدد فرو می ریزیم
دقایق. آنها باید در دسته های کوچک مخلوط شوند تا از صحت هر قطعه اطمینان حاصل شود
از طریق گرم
اگر بیش از حد بسیاری از قطعات در یک زمان در آب قرار داده شود ، دمای آب کاهش می یابد و
مدت زمان پاک کردن را طولانی کنید. بعد از جوش زدن برای مدت زمان لازم ، سبزیجات به سرعت خنک می شوند
با فرو رفتن در آب سرد (یا یخ زده).
ج-سولفورینگ
سولفور یا سولفیت مرحله ای اختیاری از پردازش است. فایده اصلی سولفورینگ این است
رنگ میوه را حفظ کنید. برخی از مصرف کنندگان نسبت به مواد نگهدارنده شیمیایی اعتراض کرده و ترجیح می دهند
میوه های خشک شده
گاز دی اکسید گوگرد (SO2) با قرار دادن آنها در یک کابینت یا چادر در قسمتهای میوه اعمال می شود
که گوگرد سوزانده می شود گاز توسط میوه جذب می شود. برای بیشتر میوه ها ، 5-6 گرم گوگرد در هر کیلوگرم
غذا کافی است گاز منتقل شده سمی و خورنده است. بنابراین ، سولفورینگ باید باشد
با استفاده از تجهیزات مناسب در مکانی با تهویه مناسب انجام می شود. اطلاعات موجود در مورد
برای جزئیات بیشتر سولفورینگ کنید. سولفیت را می توان در شربت قند قرار داد (به عنوان سدیم یا
متابولیت سولفات پتاسیم).
D.- خشک کردن
قطعات میوه روی سینی های مش مشبک قرار می گیرند تا لمس نشود و همپوشانی نداشته باشد.
میوه به محض قطع باید در سینی ها بارگیری شود. این مانع از قطعات می شود
به هم چسبیده و اجازه می دهد که روند خشک کردن در اسرع وقت شروع شود.
سینی ها را باید با برس تمیز کنید تا هرگونه قطعات قدیمی میوه جدا نشود.
سینی ها به محض آماده شدن باید داخل خشک کن قرار بگیرند. درهای خشک کن باید باشد
پس از بارگیری هر سینی بسته شده است.
از تابش مستقیم نور خورشید باید پرهیز کرد زیرا این امر رنگ را سفید می کند و سطح ویتامین ها را کاهش می دهد
A و C. دمای خشک کن باید کنترل شود تا از گرمای بیش از حد و هدر رفتن آن جلوگیری شود
میوه. بیشتر میوه ها در حدود 60-70 درجه سانتیگراد خشک می شوند.
میوه ها خشک می شوند تا زمانی که رطوبت نهایی مطلوب را نداشته باشند (15٪ برای متعارف
میوه های خشک شده؛ 20-25 for برای خشک شده اسمزی (میوه های تحت درمان با شکر).
E.- بسته بندی
میوه‌های خشک بلافاصله پس از خشک شدن باید بسته بندی شوند تا از جذب رطوبت جلوگیری شود
از هوای اطراف پس از خشک شدن ، میوه ها را می توان به صورت انبوه در بسته بندی شده با رطوبت بسته بندی کرد
کیسه های پلی اتیلن سپس در بسته های کوچکتر بعداً بسته بندی شدند.
عمومی
همه تجهیزات باید هر روز کاملاً تمیز شوند تا از آلودگی حشرات و آلودگی ها جلوگیری شود
میکروارگانیسم ها
3.- اطلاعات مربوط به خشک کردن
الف- اصول خشک کردن
در زیر اطلاعات اولیه در مورد خشک کردن ارائه می شود. اگرچه به نظر می رسد یک تکنیک ساده است ،
خشک کردن کاملاً فنی است و برای اطمینان از انجام آن به دانش خاصی نیاز دارد
کارآمد و ایمن. اطلاعات دقیق تری در مورد اصول خشک کردن را می توان در اینجا یافت
منابع
Axtell (2002)
وقتی آب موجود در داخل آنها به هوای اطراف برداشته شود ، مواد غذایی خشک می شوند. آی تی
ابتدا به سطح مواد غذایی حرکت می کند و بعنوان بخار آب تبخیر می شود.
یاران (2000)
برای خشک کردن موثر هوا باید گرم ، خشک و متحرک باشد. سه عامل همه به هم مرتبط هستند
و برای خشک کردن مطلوب ، هر یک باید صحیح باشد. خشکی هوا به عنوان شناخته شده است
رطوبت نسبی (RH) (0-100٪). هوا با 0٪ RH کاملاً خشک است. هوا با 100٪ RH است
کاملاً با بخار آب اشباع شده است. هوا فقط در صورت کامل نبودن آب می تواند از مواد غذایی خارج شود
اشباع شده با بخار آب.
رطوبت متاثر از دمای هوا است. در دماهای بالاتر رطوبت کاهش می یابد
هوا می تواند بخار آب بیشتری داشته باشد.

در خشک کن های خورشیدی هوا باید 10-15 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای اتاق باشد. در خشک کن های مصنوعی باید
در دمای 60-70 درجه سانتی گراد باشد. RH هوای ورودی به خشک کن باید زیر 60٪ باشد. خشک کن ها دارای فن هستند
برای گردش هوا و از بین بردن هوای مرطوب اگزوز کنید.
Axtell (2002)
هنگامی که یک ماده غذایی جدید خشک می شود ، پردازنده ها می توانند یک سری آزمایشات را انجام دهند تا میزان آن را پیدا کنند
خشک کردن از این اطلاعات برای یافتن شرایط بهینه خشک کردن مخصوص استفاده می شود
غذا.
یاران (2000)
میزان خشک شدن بر کیفیت مواد غذایی خشک شده و میزان سوخت مورد استفاده برای خشک کردن تأثیر می گذارد ،
و از این رو هزینه.
برای پیدا کردن میزان خشک شدن ، مواد غذایی وزن می شوند ، در خشک کن قرار می گیرند و 5-10 دقیقه باقی می مانند. این است
برداشته شده و دوباره وزنه زده شده و دوباره داخل خشک کن قرار دهید. این کار تا زمانی که وزن ادامه یابد ادامه می یابد
بدون تغییر. سپس میزان خشک شدن قابل محاسبه است.
میزان خشک شدن معمولی 0.25 کیلوگرم در ساعت برای خشک کن های خورشیدی و 10-15 کیلوگرم در ساعت مصنوعی است
خشک کن اگر سرعت پایین تر از این باشد دما یا سرعت هوا خیلی کم است یا درجه حرارت
رطوبت نسبی خیلی زیاد است. سپس نمونه آزمایش به مدت یک روز در یک ظرف هوایی قرار می گیرد
دوباره وزن کنید تا بررسی کنید که آیا رطوبت بیشتری از بین رفته است یا خیر. اگر وجود داشته باشد ، میوه احتمالاً نرم خواهد بود
یا کپک زده باشد
سخت شدن مورد شرایطی است که گاهی در حین خشک شدن اتفاق می افتد. لایه بیرونی
میوه خیلی سریع خشک می شود و کاملاً سخت می شود. این لایه خشک سخت مانع از رطوبت بیشتر می شود
از دست دادن میوه مرکز میوه مرطوب باقی می ماند و سپس مستعد می شود
خراب کردن در طول ذخیره سازی
شایع ترین علت سخت شدن موارد استفاده از دمای خشک شدن بیش از حد است
زیاد با استفاده از دمای پایین تر و کنترل میزان خشک شدن ، می توان از آن جلوگیری کرد ،
به خصوص در مراحل اولیه.
رطوبت مواد غذایی را می توان با رطوبت سنج اندازه گیری کرد. روش دیگر کوچک
نمونه غذای خشک شده را به قطعات کوچک خرد می کنیم ، وزن کرده و در دمای 100 درجه سانتیگراد در فر قرار می دهیم
به مدت 4 ساعت دوباره مورد استفاده قرار گرفته و میزان رطوبت محاسبه می شود.
محتوای رطوبت (٪) = وزن اولیه – وزن نهایی * 100
————————————————– ———–
وزن اولیه
رطوبت نهایی مواد غذایی خشک نشان می دهد که آیا در طول ذخیره پایدار خواهد بود یا خیر.
پس از ساخت محصول رضایت بخش ، باید روال خشک کردن یکسان برای همه استفاده شود
دسته های آن میوه خاص. برای اطمینان از ذخیره ایمن غذاهای خشک ، باید از این موارد برخوردار باشند
زیر رطوبت نهایی:
میوه و گوشت
سبزیجات
دانه های 10-15٪
پایداری یک ماده غذایی خشک شده هنگام ذخیره سازی به توانایی آن در برداشت رطوبت آن بستگی دارد
هوا غذاهای مختلف حساسیت های متفاوتی دارند ، اما خطر در هنگام رطوبت بیشتر است
زیاد برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی خشک باید در مواد ضد رطوبت بسته بندی شود. بازگشت به
نمودار جریان میوه خشک.
ب- جنبه های عملی خشک کردن مواد غذایی
B.1.-انتخاب و تهیه میوه
برای تولید میوه و سبزیجات خشک با کیفیت مناسب که هم برای صادرات و هم قابل قبول باشد
مصرف محلی ، چندین عامل وجود دارد که باید در نظر بگیرید. این موارد شامل موارد زیر است:
NRI (1996) (Ref 35)
خرید محصولات تازه با کیفیت خوب
حمل و نقل و ذخیره سازی دقیق
آماده سازی کارآمد محصول
بارگیری و عملکرد صحیح خشک کن
خشک کردن به مقدار مناسب رطوبت نهایی
بسته بندی مناسب و ذخیره محصول خشک شده
دستیابی به کیفیت محصول خوب
مدیریت کارآمد کلیه عملیات برای اطمینان از کیفیت ، به حداقل رساندن تلفات و حداکثر رساندن
سودآوری تجارت
کلیه فعالیتها باید با توجه به پاکیزگی در هر زمان و با حساسیت انجام شود ،
جنبه های بهداشتی و ایمنی مواد غذایی.
B.1.1.-محل خشک کن
خشک کن خورشیدی باید در یک منطقه صاف ، خارج از سایه ساختمانها یا درختان قرار بگیرد
که در طول روز کاملاً در معرض آفتاب است. اگر وزش باد غالباً در یک باشد
جهت برای مدت طولانی ، خشک کن باید در پایان باد قرار گیرد. این باعث کاهش خواهد شد
اثر خنک کننده باد که مستقیماً داخل کابینت خشک می شود و خشک شدن را طولانی تر می کند
بار. همچنین احتمال ورود گرد و غبار در کابینت را کاهش می دهد.
B.1.2.-خشک کردن
در طی چند ساعت اول خشک شدن ، به ویژه در هوای گرم و آفتابی ، ممکن است میوه
آنقدر سریع خشک شود که رطوبت داخل قسمتهای پلاستیکی متراکم شود. از این امر می توان جلوگیری کرد
با باز کردن درب کمی (20 میلی متر) برای افزایش گردش هوا. شکاف باید پوشانده شود
با مش پشه
این امر فقط در روز اول و در آفتابی ترین روز انجام خواهد شد. درها
فقط باید برای حداقل مدت زمان باز نگه داشته شود و به محض اینکه مجدداً بسته شود
هوا ابری می شود.
درها هرگز نباید یک شبه باز شوند. در هوای نامناسب خشک شدن متوقف می شود. اگر باران ببارد ،
خشک کن به سرعت خنک می شود و ممکن است تراکم روی پوشش پلاستیکی شکل بگیرد. مقداری طول خواهد کشید
وقت خشک شدن بار دیگر باران شروع به کار کرد. قرار دادن یک پوشش خاردار قابل حمل

نگام باران بیش از خشک کن به کاهش ضربه کمک خواهد کرد. در شرایط ریز و آفتابی ،
برش های میوه باید بعد از دو روز کامل در خشک کن خشک شوند. امتحان کردن برش ها به آن ضروری است
بررسی کنید که آنها خشک هستند.
قضاوت در مورد خشکی یک مهارت مهم است. پردازنده های باتجربه می دانند که میوه ها چه زمانی دارند
به سطح خشکی مطلوب رسیده است. برای بررسی خشکی ، باید چند تکه میوه باشد
از خشک کن خارج شده و اجازه دهید چند دقیقه خنک شود.
چند تست ساده نشان می دهد که میوه خشک است: قطعات میوه را فشار دهید. در صورت عدم رطوبت
بیرون ، خشک است
یک تکه میوه را به نصف بریزید. نباید وسط رطوبت باشد. برش ها باید باشد
قابل خمیر و قابل جمع شدن است ، اما به هم نچسبید.
اگر برش ها به طور کامل خشک نشده اند ، باید اجازه دهید یک تا دو ساعت ادامه یابد ، پس از آن
دوباره بررسی شد رطوبت نهایی باید در حدود 10-15٪ باشد.
B.1.3.-تخلیه خشک کن
هنگامی که میوه خشک است ، باید در سریعترین زمان ممکن از خشک کن تخلیه شود. این باید
در اوایل صبح اتفاق نمی افتد زیرا ممکن است شب شب و رطوبت زیاد ایجاد کند
تراکم رطوبت روی میوه. سینی ها را از خشک کن خارج کرده و تمیز و خشک کنید
حوزه. میوه را از سینی ها جدا کرده و بر اساس اندازه و رنگ آنرا مرتب کنید. هر چیزی را دور بریزید
قطعات بیش از حد خشک شده هر قطعه زیر خشک شده را به خشک کن برگردانید. این همه باید به همین صورت انجام شود
به سرعت ممکن برای جلوگیری از جذب رطوبت هوا و آلودگی از آن
گرد و غبار یا حشرات.
B.1.4.-بسته بندی و ذخیره سازی
بسته بندی باید بلافاصله پس از تخلیه سینی ها از زمان برش های خشک شده انجام شود
دوباره جذب آب خواهد شد. باید در کیسه های پلاستیکی تمیز و با استفاده از دست و دستکش تمیز بسته بندی شود.
برای محافظت بیشتر ، توصیه می شود که میوه ها را دو بار تهیه کنید. رطوبت موجود در
دسته های مختلف میوه های خشک کمی متفاوت خواهد بود. برای اطمینان از داشتن محصولات بسته بندی شده
رطوبت یکنواخت ، میوه های خشک شده از دسته های مختلف باید در طول مخلوط شوند
بسته بندی.
هر کیسه باید با تاریخ بسته بندی و نام تولید کننده به طور واضح نشان داده شود.
کیسه های بسته بندی شده باید در محلی خشک و خنک نگهداری شوند که از جوندگان سالم و در امان باشد
آفات قبل از فروش نباید بیش از یک ماه ذخیره شود.
ج- تغییر کیفیت در حین خشک شدن
برای کمک به انتخاب صحیح خشک کن و خشک کردن شرایط ، آگاهی از آن مفید است
عواملی که میوه و سبزیجات را هنگام خشک شدن تحت تأثیر قرار می دهند.
این محصول ممکن است تحت تأثیر نور قرار گیرد. به عنوان مثال ، رنگهای سبز تیره می تواند باشد
ممکن است رنگ های سفید و کم رنگ تیره شود. میزان ویتامین های A و C در اثر نور خورشید کاهش می یابد ،
بنابراین ارزش غذایی کاهش می یابد.
توصیه می شود در صورت امکان میوه و سبزیجات را در سایه خشک کنید.
درجه حرارت بیش از حد بالا در حین خشک شدن می تواند منجر به کوچک شدن زیاد مواد غذایی شود.
این ممکن است باعث شود آنها از نظر شکل نامنظم و برای مصرف کننده جذاب نباشند. درجه حرارت بالا
همچنین تمایل به قهوه ای شدن را افزایش می دهد. سبزیجات خشک که بسیار کوچک هستند بیشتر است
احیا مجدد دشوار است.
دما و سرعت خشک شدن باید کاملاً کنترل شود.
هیدراتاسیون دوباره محصول جنبه مهمی در کیفیت دارد. میوه ها و سبزیجات که چربی زیادی ندارند
جذاب به نظر نمی رسند و اصلاح مجدد دشوار است. خشک شدن بیش از حد نیز از نظر هدر رفت
نیروی انسانی و انرژی از دست رفته
یک تعادل خوب بین خشک کردن تا رطوبت کافی برای حفظ وجود دارد
میوه و به اندازه کافی بالا برای ایجاد یک محصول جذاب.
D.- انتخاب خشک کن
از خشک شدن آفتاب میوه و سبزیجات روی زمین باید اجتناب شود زیرا بسیار مشکل است
کیفیت محصول را کنترل کنید. هنگام خشک کردن آفتاب ، میوه و سبزیجات باید باشند
روی سینی های مش روی قفسه هایی که بالای سطح زمین بلند شده اند خشک شده تا هوا گردش کند
اطراف آنها این سرعت فرآیند خشک شدن را سرعت می بخشد. میوه یا سبزیجات روی سینی ها بارگیری می شود
در یک لایه حداکثر ظرفیت باید 6 کیلو گرم سبزیجات در هر متر مربع سینی باشد.
آنها باید هر ساعت در اولین دوره خشک کردن چرخانده یا جابجا شوند تا خشک شدن سریع شود
و کیفیت را بهبود بخشید. سینی های محصول باید در سایه خشک شوند تا از ریزش آن جلوگیری شود
رنگ و مواد مغذی بعضی از میوه ها مستقیماً در آفتاب خشک می شوند.
خشک کردن سایه بیشتر به حرکت هوا از طریق میوه یا سبزیجات وابسته است.
قفسه خشک کن باید در موقعیتی قرار بگیرد که بتواند از هر بادی بهره ببرد. در هوای خشک
با گردش خون کافی ، خشک شدن سایه تقریباً به سرعت خورشید امکان پذیر است
خشک کردن. در شرایط آفتاب زیاد و رطوبت کم ، خشک شدن آفتاب در یک روز به پایان می رسد.
اگر محصول باید یک شبه خشک شود ، باید از باران های عصر و اوایل محافظت شود
شبنم صبح.
خشک کردن خورشیدی در خشک کن کابینت برای بیشتر سبزیجات و میوه ها قابل استفاده است. در طول اولیه
برای اطمینان از عدم وجود میعان آب در داخل مرحله خشک کردن ، ضروری است
خشک کن تراکم در اثر جریان هوا کافی ایجاد می شود. اپراتور باید از هوا اطمینان حاصل کند
دریچه های ورودی و خروجی گسترده ای برای باز هستند

میوه خشک | دستگاه میوه خشک کن | خرید میوه خشک شده | میوه خشک به انگلیسی | خرید میوه خشک |خرید میوه خشک کن | هلوی خشک | آلوشابلون خشک | شلیل خشک | انبه خشک | انانس خشک | میوه خشک افغانستانی | سیب خشک | خرمالو خشک | چیپس میوه | ارزان ترین میوه خشک | میوه خشک آیت کالا | میوه خشک مخلوط | میوه خشک 100 گرمی | میوه خشک درجه یک | موز خشک | آلبالوی خشک |انجیر خشک | میوه های خشک | خشک کردن میوه | فواید میوه خشک | طرز صحیح خشک کردن | میوه خشک صادراتی |10 میوه خشک برتر | میوه خشک | خرید اینترنتی میوه خشک | خرید اینترنتی میوه خشک | خرید تضمینی میوه خشک | صادرات میوه خشک | بسته بندی میوه خشک | میوه خشک برای معده | فواید میوه خشک | خواص میوه خشک برای کودکان | خشک کن میوه | خشکبار | آجیل خشک | خشک کردن انجیر | خرید آنلاین میوه خشک | میوه خشک کن دلمونتی |

X